Nadnotecki Uniwersytet Trzeciego Wieku w Pile

Sekcja Kulinarna mile zaskakuje

Na kolejnych spotkaniach słuchacze Sekcji Kulinarnej NUTW przygotowywali dania obiadowe zaproponowane przez Jagodę.
25 stycznia danie obiadowe:
-Zupa krem z selera,
-Naleśniki po meksykańsku a’la burrito.
Ponadto Słuchacze wnieśli swój udział w WOŚP w postaci wypieku babeczek
1 lutego danie obiadowe:
-Zupa ziemniaczano-porowa z nutą gruszki, udekorowana wysmażonym boczkiem i zieleniną,
-Lazania wg receptury Małgosi.
O słodkości do kawy i herbaty zadbały dwie Solenizantki Małgorzata i Maria. Solenizantkom złożono życzenia, zdrowia i pomyślności oraz wręczono wiązanki kwiatów. Ciasta były wyśmienite. Koleżanka Bożena poczęstowała ciasteczkami świątecznymi – półksiężyce własnego wypieku, podając recepturę.

Scroll to Top