Nadnotecki Uniwersytet Trzeciego Wieku w Pile

Marcowe gotowanie

W marcu br. słuchacze Sekcji Kulinarnej NUTW powitali wiosnę daniem nieznanym a wyśmienitym pod nazwą  kapslon /frytki  pieczone + kawałki kurczaka pieczonego, ser tarty +sałata mix z dodatkami , polany sosem czosnkowym. Danie idealne na spotkanie z przyjaciółmi. Podczas degustacji obchodzono urodziny koleżanki Ewy. Raczono się ciastem śmietanowo-orzechowym upieczonym przez Jubilatkę. Życzenia zdrowia i pomyślności płynęły  z ust koleżanek i kolegi. Prezentem były wiosenne kwiaty -bratki. Spotkanie 30 marca to Śniadanie wielkanocne zaproponowane i przygotowane:
– żurek na kiełbasie i boczku wędzonym z jajkiem
– biała kiełbasa zapiekana w sosie chrzanowym /propozycja Jagody/,
– jaja faszerowane nadzieniami na bazie serka ,dodatkami ogórka ,rzodkiewki, oliwek zielonych i czarnych, udekorowane zieleniną i przyprawami min. chrzan, majonez,
– sosy w wersji Gosi przy udziale Jana, Marii i Ewy,
Dodatkowo Jagoda zrobiła sałatkę jarzynowa i tatar ze śledzia na plastrach jabłka.
Słuchacze pięknie udekorowali stół  wielkanocny.
Babka gotowana czekoladowa upieczona przez Marysię dodała akcentu wielkanocnego. Wszystko bardzo smakowało i było estetycznie podane. Szkoda, że nasza Pani Prezes nie dotarła na nasze śniadanie z powodu nagłych obowiązków. Obiecała, że spotkamy się w innym terminie.
Wesołych Świąt dla wszystkich Słuchaczy NUTW. [supsystic-gallery id=406 position=center]

Scroll to Top