Nadnotecki Uniwersytet Trzeciego Wieku w Pile

Spotkanie wigilijne Sekcji Kulinarnej

Słuchacze Sekcji Kulinarnej NUTW po raz ostatni w roku kalendarzowym spotkali się 12 grudnia, by zasiąść do pięknie udekorowanego stołu. Stołu usłanego białym obrusem, stroikami świątecznymi i świecami, tworzącego klimat i magię świąt Bożego Narodzenia. Świętowano wspólnie z p. Izą Toboła -prezes NUTW i p. Kasią Preihs -kierownik CAS w atmosferze radości, pielęgnując tradycję wspólnego przygotowania potraw wigilijnych. Na stole pojawiły się: barszcz czerwony, paszteciki, krokiety, pierogi z kapustą i pieczarkami, sos grzybowy, sałatka jarzynowa, ryba w warzywach, koreczki śledziowe i kanie w occie. Podczas degustacji ciast -sernika i makowca po japońsku/wypieki Marii i Bożeny W/ podkreślano smak pysznych dań wypracowanych przez wszystkich słuchaczy. Dziękujemy za ich trud.
Składano sobie życzenia świąteczne, życząc, by w przyszłym roku spotkania kulinarne były jeszcze bardziej owocne i ciekawe. Dzięki kierownictwu CAS, słuchacze Sekcji mogą kontynuować pasję do gotowania.
Dziękujemy!
Na zakończenie uczestnicy spotkania zebrali się do wspólnego zdjęcia przy pięknie ustrojonej choince.
Z okazji Świąt Bożego Narodzenia wszystkim słuchaczom NUTW życzymy wiele radości ,ciepła i miłości w rodzinnym gronie a Nowy Rok by obfitował w zdrowie, szczęście i pomyślność.
Wesołych Świąt!!

Scroll to Top