Nadnotecki Uniwersytet Trzeciego Wieku w Pile

Wigilia na zajęciach sekcji kulinarnej

14 grudnia br. słuchaczki sekcji kulinarnej zorganizowały wigilijne spotkanie. W miłej
i uroczystej atmosferze uczestniczyła Iza nasza Pani Prezes. Na stolach brylowały potrawy przygotowywane przez każdą słuchaczkę. Były pierogi z makiem i śmietaną (Wiesia), uszka z grzybami i barszcz czerwony (Henia), śledź w trzech odsłonach po kaszubsku (Janka), z żurawiną i tatar (Jagoda). Pyszna sałatka z dodatkiem łososia (Janka R.) i tradycyjna jarzynowa (Zosia). Nie zabrakło kompotu z owoców (Janka G.) i piernika (Ela). W prezencie każda uczestniczka spotkania otrzymała pojemniczek z pyszną sałatką krabową od Janki R. 

[supsystic-gallery id=277 position=center]

Scroll to Top